Továbbra is zajlik a pedagógusok tiltakozása

oktatás
március 8., 14:14

Ez már a negyedik hét, amikor újabb és újabb iskolákban tagadják meg a pedagógusok a munkát néhány órára. Február 14. óta zajlik ez a tiltakozási hullám a kormányrendelet ellen, amelyik kiüresítette a tanárok sztrájkolási lehetőségeit.

Az akciósorozatot elindító pedagógusok hívnak minden kollégát, hogy március 16-án is éljenek a polgári engedetlenség eszközével, amennyiben a kormány addig nem vonja vissza a jogszabályt. A pedagógus-szakszervezetek ezzel párhuzamosan március 16-tól határozatlan idejű sztrájkot hirdettek.

Kedden a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai közül mintegy 80 fő tiltakozott a kormányrendelet ellen a Rózsák terén: pedagógusok, pszichológusok, gyógypedagógusok, logopédusok, mozgásfejlesztők, konduktorok, gyógytestnevelők. Az FPSZ az egyetlen intézmény Budapesten, ami ezeket a feladatokat ellátja.

A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában 11 tanár vett részt az engedetlenségi akcióban, ami kb. a tantestület harmada.

A III. kerületi Dr. Béres József Általános Iskolában szintén több tanár tiltakozott.

Korábbi beszámolóink a témában ezen a linken találhatók.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt