Hernádi Zsolt egy 2019-es mexikói fotóval illusztrálta, hogy Magyarországon zacskóba tankolnak

képzavar
2022 március 11., 13:23
comments 14

Az üzemanyagkérdésről tartott kormányinfón Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a spekulációs célú tankolásos visszaélésekkel kapcsolatban azt mondta:

„Van itt nálam egy olyan fotó, ahol nejlonzacskóba tankolták az üzemanyagot. Érdemes megnézni egyébként, mert egészen döbbenetes.”

A sajtótájékoztatón később az ellátással kapcsolatos álhírekről Hernádi azt mondta, „itt egy elrettentő példa”, majd felemelt egy képet, amit körbe is adott a sajtónak.

Az Urban Legends visszakereste a felmutatott fotót, és kiderült, hogy a kép előkerült már tavaly nyáron is, amikor amerikai tényellenőrzők egy ottani benzinvásárlási pánik miatt megírták: a kép valójában 2019-ben készült, Mexikóban, és ebben a cikkben jelent meg először.

A kormány egyébként utasította a rendőrséget, hogy rémhírterjesztés miatt indítson eljárást azokkal szemben, akik valótlanul az üzemanyagellátás leállásáról közölnek információt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt