Rejtélyes robbanás volt az éjjel Zágrábban

külföld
2022 március 11., 07:48
comments 28

Csütörtök éjjel 11 körül kezdtek csörögni a telefonok a zágrábi rendőrkapitányságon, a város déli részén, a népszerű pihenőhely, a Jarun tó környékén élők jelentették, hogy nagy robbanás rázta meg a környéket. Beszámolóik szerint a robbanás előtt egy tárgyat láttak lezuhanni a levegőből, jelentette a Jutarnji List.

A kiérkező rendőrök a tó körüli zöldterületen három méter átmérőjű kráterre bukkantak, később pedig két ejtőernyőt, valamint egy repülő vagy drón, a The Drive szerint egy, az ukrajnai háborúban is bevetett Tu-141 Sztrizs felderítődrón roncsait találták. A rendőrök a szűk értelemben vett helyszínen túl a tágabb környéket is lezárták.

A Jutarnji beszámolója szerint sérültekről nem érkezett jelentés.

Értsüléseik szerint a rendőrség különleges egységei is kivonultak a helyszínre. A rendőrség felszólította a sajtót, hogy csak ellenőrzött híreket közöljenek a történtekről, a lakosságot pedig, hogy ne készítsen és osszon meg felvételeket a történtekről.

A Jutarnji hajnal óta tartó élő közvetítésében elhangzottak szerint roncsokat találtak a közeli kollégium - itt van a legnagyobb zágrábi kollégiumegyüttes, a több ezer diáknak otthont adó Stjepan Radić, népszerű nevén a Száva - területén is. Hivatalosan meg nem erősített, de állításuk szerint a helyszínen széles körben terjedő információjuk szerint a roncsokon "vörös csillag és cirill betűk" voltak. Polgári és katonai repülési forrásaik szerint egyikük sem "vesztett el" repülőt.

A Jutarnji értesülései szerint a helyszínen vegyi és sugárszennyezést is mértek, de nem találták nyomát, hogy bármilyen érték veszélyes mértékben növekedett volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt