Tiborcz István 3,7 milliárd forinttal emelhette meg a Gránit bank tőkéjét

március 21., hétfő 17:47
3

Új vállalkozást indított Tiborcz István a pénzügyi piacon, ugyanis március 18-án bejegyezték a BDPST Equity Zrt. nevű céget 5 millió forintos jegyzett tőkével, amelynek ő az egyedüli tulajdonosa. A társaság főtevékenységeként az „üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadást” jelölték meg, vezérigazgatója pedig az a Tóth Judit lett, aki a Diófa Alapkezelőt megvásároló BDPST Capital Zrt. vezetője is.

Szintén változás a miniszterelnök vejének egyre terebélyesedő céghálójában, hogy nyilvános adatbázisokban az is látszik, hogy a BDPST hivatalosan a TiberisDigital Kft. megvásárlásával lett a Gránit Bank tulajdonosa, ezt a céget vette meg Tiborcz István társasága Hegedűs Évától, a bank elnök-vezérigazgatójától. Március 1-től viszont már nem a TiberisDigital a GRÁNIT Bank Zrt. többségi tulajdonosa. Elképzelhető, hogy a bank tulajdonlására hozták létre a BDPST Equity Zrt. nevű új céget. Az viszont biztos, hogy a GRÁNIT Bank Zrt.-ben a jegyzett tőke nagysága március 1-én 11,2 milliárd forintról 14,9 milliárd forintra ugrott, ami 3,7 milliárd forintos emelést jelent.

„Cégcsoportunk elkötelezett pénzügyi befektetőként hosszú távon kívánja támogatni a Gránit Bank üzleti stratégiáját. Tőkeemelés formájában biztosítani kívánjuk a bank további dinamikus növekedéséhez szükséges tőkét” – közölte korábban a BDPST.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt