Gyors magyarázkodásba kezdett a Fehér Ház, hogy Biden nem is rendszerváltásra gondolt, amikor azt mondta, Putyin nem maradhat hatalmon

március 26., szombat 19:23
5

Váratlanul erős mondattal zárta a szombat esti beszédét Varsóban az amerikai elnök, amikor azt mondta: „Egy diktátor vágya, hogy újraépítsen egy birodalmat, sosem törheti le az emberek szabadságszeretetét. Ukrajna nem lehet győzelem Oroszország számára. És az Isten szerelmére, ez az ember nem maradhat hatalmon.”

Az utolsó mondatra azonnal reagált Putyin szóvivője is, aki azt mondta, ezt nem Biden dönti el, hanem Oroszország népe. De magyarázkodnia kellett Biden hivatalának is. A CNN beszámolója szerint a Fehér Ház tisztviselői sietősen közölték, hogy az elnök nem rendszerváltást követelt, hanem arra gondolt, hogy nem engedhető meg Putyinnak, hogy a szomszédai vagy a régió felett gyakorolja a hatalmát.

„Nem Putyin oroszországi hatalmáról vagy egy rendszerváltásról beszélt.”

Felidézték, hogy a hónap elején Antony Blinken külügyminiszter is azt mondta, nem terveznek rezsimváltást, az orosz embereknek kell eldönteniük, ki vezeti őket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt