Gyors magyarázkodásba kezdett a Fehér Ház, hogy Biden nem is rendszerváltásra gondolt, amikor azt mondta, Putyin nem maradhat hatalmon

képzavar
2022 március 26., 19:23
comments 5

Váratlanul erős mondattal zárta a szombat esti beszédét Varsóban az amerikai elnök, amikor azt mondta: „Egy diktátor vágya, hogy újraépítsen egy birodalmat, sosem törheti le az emberek szabadságszeretetét. Ukrajna nem lehet győzelem Oroszország számára. És az Isten szerelmére, ez az ember nem maradhat hatalmon.”

link Forrás

Az utolsó mondatra azonnal reagált Putyin szóvivője is, aki azt mondta, ezt nem Biden dönti el, hanem Oroszország népe. De magyarázkodnia kellett Biden hivatalának is. A CNN beszámolója szerint a Fehér Ház tisztviselői sietősen közölték, hogy az elnök nem rendszerváltást követelt, hanem arra gondolt, hogy nem engedhető meg Putyinnak, hogy a szomszédai vagy a régió felett gyakorolja a hatalmát.

„Nem Putyin oroszországi hatalmáról vagy egy rendszerváltásról beszélt.”

Felidézték, hogy a hónap elején Antony Blinken külügyminiszter is azt mondta, nem terveznek rezsimváltást, az orosz embereknek kell eldönteniük, ki vezeti őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.