Háborúpárti tüntetésként mutatta be a közmédia az ukránok melletti kiállást

képzavar
2022 április 2., 14:22
comments 15

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívására civil szolidaritási tüntetést szerveztek szombaton a Szabad Sajtó útjára LEGYEN VÉGRE BÉKE! címmel, hogy kiálljanak „szabad és független Ukrajnáért és tiltakozás Orbán Viktor árulása, sunnyogása ellen”. A felszólal Dasha Malakhova, színésznő, aktivista, gyermekvédő, Nika Krykun és Arseniy Markov a Stop-Zemlia című film szereplői, Pintér Béla Jászai Mari-díjas színész, zenész, drámaíró és rendező, Törley Kata, tanár, a Tanítanék mozgalom aktivistája és Ungváry Krisztián, történész. A rendezvény házigazdája pedig Juhász Péter.

Minderről a magyar közmédia úgy számolt be, hogy „háborúpárti tüntetést” tartottak. A beszédek idézése helyett inkább Lomnici Zoltánt, a CÖF szóvivőjét kérdezték meg jogi szakértőként, aki levezette a műsorvezetőnek, hogy szerinte ez egy baloldali tüntetés, márpedig nincs olyan baloldali párt, aminek a tagjai ne kötelezték volna el magukat fegyverszállítások mellett, tehát ez egy háborúpárti tüntetés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt