Az osztrák kancellár a Putyin-találkozóról: Kemény és nyílt volt

április 11., hétfő 17:09
14

Egyenes, nyílt és kemény volt a párbeszéd Putyinnal, mondta az osztrák kancellár hétfőn, miután találkozott az orosz elnökkel. Karl Nehammer másfél órát beszélgetett az orosz elnökkel, legfontosabb üzenete az volt, hogy a háborút azonnal be kell fejezni, mert egy háborúnak csak vesztesei vannak. Az osztrák kancellár emellett számos témát érintett, a bucsai tömeggyilkosságot is, hogy ezzel mozdítsa elő, ha nem is a békét, de az előrelépést például a humanitárius segélyek, időszaki tűzszünetek terén. A találkozóról az orosz elnök stábja nem adott ki beszámolót.

Nehammer az első európai vezető, aki Oroszország ukrajnai háborújának február 24-i kezdete óta találkozott Putyinnal. Az utazás elmondása szerint hirtelen ötlet volt: a vasárnapi kijevi útja közben találta ki. Szándékáról később tájékoztatta Berlint, az Európai Bizottságot és Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt