Az osztrák kancellár a Putyin-találkozóról: Kemény és nyílt volt

háború
2022 április 11., 17:09
comments 13

Egyenes, nyílt és kemény volt a párbeszéd Putyinnal, mondta az osztrák kancellár hétfőn, miután találkozott az orosz elnökkel. Karl Nehammer másfél órát beszélgetett az orosz elnökkel, legfontosabb üzenete az volt, hogy a háborút azonnal be kell fejezni, mert egy háborúnak csak vesztesei vannak. Az osztrák kancellár emellett számos témát érintett, a bucsai tömeggyilkosságot is, hogy ezzel mozdítsa elő, ha nem is a békét, de az előrelépést például a humanitárius segélyek, időszaki tűzszünetek terén. A találkozóról az orosz elnök stábja nem adott ki beszámolót.

Nehammer az első európai vezető, aki Oroszország ukrajnai háborújának február 24-i kezdete óta találkozott Putyinnal. Az utazás elmondása szerint hirtelen ötlet volt: a vasárnapi kijevi útja közben találta ki. Szándékáról később tájékoztatta Berlint, az Európai Bizottságot és Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.