Még Skrabski Fruzsinát is letiltották a közmédiában

Média
2022 április 15., 06:47
comments 15
Kisberk Szabolcs, Skrabski Fruzsina és Bodoky Tamás az Áldozatok 2006 című film bemutatóján 2021 októberében
photo_camera Kisberk Szabolcs, Skrabski Fruzsina és Bodoky Tamás az Áldozatok 2006 című film bemutatóján 2021 októberében Fotó: Skrabski Fruzsina FB

Egy rövid Facebook-posztban számolt be róla Skrabski Fruzsina, a kormánnyal és a fideszes körökkel jó kapcsolatot ápoló, a Nemzeti Filmintézet által többszörösen is támogatott forgatókönyvíró és filmrendező, hogy nagyjából hat hónapja letiltottak egy vele készült interjút a közmédia honlapján, a hirado.hu-n.

„Azt mondta a főszerkesztő, Lánczi Tamás, hogy azért, mert ő haragszik Bodoky Tamásra, akivel az Áldozatok 2006-ot csináltam, mert, hogy Bodoky lenézi a közmédiásokat, propagandistázza. Bodoky meg volt említve a cikkben.”

Skrabski és Bodoky közösen készítettek egy dokumentumfilmet a 2006-os zavargások áldozatairól és utóéletéről, aminek bemutatóján sok mindenki más mellett a kormánybarát filmes körök képviselői és politikusok is jelent voltak. (A filmről itt írtunk.)

Lánczi Tamásban, az MTVA online igazgatójában és műsorvezetőjében alighanem az okozhatott feloldhatatlan ellentmondást, hogy miközben Bodoky az Index újságírójaként 2006-ban még a rendőri túlkapásokat dokumentálta, ma a kormánytól szintén független Átlátszó főszerkesztőjeként dolgozik.

Lánczi Tamás, az MTVA online igazgatója és műsorvezetője
photo_camera Lánczi Tamás, az MTVA online igazgatója és műsorvezetője Fotó: Botos Tamás / 444

„Megértettem a logikát: azzal álljunk bosszút a propagandistázókon, hogy letiltjuk azt, aki Gyurcsány bűneit bemutatja, a Nemzeti Filmintézet által támogatott és a közmédiában bemutatott filmben…” - írja Skrabski, aki azért hozza fel most ezt a sztorit, mert szolidáris Bencsik Gábor jobboldali publicistával, aki a napokban kritizálta a közmédia szerkesztői kultúráját és elfogultságát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.