Hidvéghi szerint orwelli, hogy kritizálták Brüsszelben a gyerekvédelmi törvényt

POLITIKA
2022 április 20., 18:33
comments 23

Az Európai Bizottság nem tud beszámolni pozitív fejleményekről,

kezdte beszámolóját az igazságügyi uniós biztos az Európai Parlament belügyi, állampolgári, jogi és igazságügyi bizottságának szerdai ülésén, ahol ismét a jogállamiság magyarországi helyzete volt a téma. Didier Reynders hozzátette: számos folyamatban lévő eljárás lehetőség arra, hogy a magyar kormány reagáljon az aggályokra. Kötelezettségszegési eljárás indult eddig Magyarországgal szemben a közös értékek megsértése miatt az akadémiai szabadsággal, valamint a civil társadalmi szervezetek, a migránsok és a szexuális kisebbségekhez tartozók jogaival összefüggésben. Legutóbb a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban is. Kijelentette:

az Európai Bizottság elítéli a szexuális kisebbségekhez tartozók bármilyen megkülönböztetését, az ellenük elkövetett erőszakot és gyűlöletkeltést. Az Európai Unió értékeit és az alapvető jogokat kivétel nélkül minden uniós tagországnak és hatóságnak tiszteletben kell tartania.

Az ülésen felszólaló Hidvéghi Balázs Orwell: 1984 című könyvéhez hasonlította a LIBE-bizottság szerdai ülésének hangulatát. A magyar jogszabályt kritizáló felszólalások után a fideszes EP-képviselő azt mondta, hogy

a teremben a „gyűlölet légköre” uralkodott.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.