Orbán Viktor átvette a mandátumát, Gyurcsány Ferenc nem

április 20., szerda 8:10
4

Ma vehették át megbízóleveleiket az április 3-i választáson országos listáról mandátumot szerzett képviselők Téglási Andrástól, a Nemzeti Választási Bizottság elnökétől. Elsőként a Fidesz-KDNP közös listáját vezető Orbán Viktor vette át a dokumentumot.

Sajnos azonban hiányosak voltak a padsorok, a kormánypártok oldaláról Gál Kinga, Halász János és Nacsa Lőrinc is később veszik át megbízólevelüket.

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az ellenzéki összefogás listájáról nem vette fel szerdán mandátumát Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely és Dobrev Klára (ők nem is fogják), továbbá Jakab Péter, Gyurcsány Ferenc, valamint a Jobbik további nyolc politikusa: Z. Kárpát Dániel, Brenner Koloman, Lukács László György, Sas Zoltán, Varga Ferenc, Bencze János, Balassa Péter, Szabó Hajnalka.

A DK színeiből Vadai Ágnes, Gy. Németh Erzsébet, Sebián-Petrovszki László, Varga Zoltán, Gréczi Zsolt, Kálmán Olga, Dávid Ferenc, Kordás László, Komáromi Zoltán jelezte, később veszik át megbízólevelüket. Nem vette át mandátumát az ünnepségen a Mi Hazánk listavezetője, Toroczkai László sem. (MTI/444)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt