A pécsi rendőrkapitány fegyelmi és méltatlansági eljárást indít a bankrablásokkal gyanúsított rendőr ellen

bűnügy
2022 április 28., 15:47
comments 2

Fegyelmi és méltatlansági eljárást indít a pénzintézeti rablásokkal és más bűncselekményekkel gyanúsított rendőr ellen a pécsi rendőrkapitány – írja a police.hu.

Azt írják: „A gyanú szerint a rendőr kétszer rabolta ki ugyanazt a pénzintézetet. A rendőrség teljes mértékben elhatárolódik a férfi cselekményétől, és elítéli azt.”

photo_camera A biztonsági kamera felvétele a rablásról Fotó: Youtube

A rendőrség szerint az ügy „felderítésén dolgozó nyomozók mindvégig bűnözőként tekintettek az elkövetőre, majd amikor felmerült a gyanú, hogy az elkövető feltehetően a rendőrség hivatásos állományú tagja, értesítették a Nemzeti Védelmi Szolgálatot, és a beszerzett bizonyítékok alapján az ügyet – a további nyomozati és vizsgálati cselekmények elvégzése céljából – megküldték a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségnek”.

A férfi gyanúsítása után a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője kezdeményezte a rendőr szolgálati beosztásából való felfüggesztését és ellene fegyelemi és méltatlansági eljárást indított.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.