Oroszlán miatt riasztották a kenyai vadőröket, de csak egy bevásárlószatyor lapult a bokorban

ÁLLAT
2022 május 05., 17:47
comments 2

Nem mindennapi ragadozóval kellett szembenéznie három kenyai vadőrnek. A Kenya-hegyi nemzeti park közelében fekvő Kianguából több riasztást is kaptak, hogy oroszlán bujkál egy tanyán lévő sövényben. A felfegyverzett vadőrök óvatosan megközelítették a tanyát, de eléggé megdöbbentek, amikor rájöttek, hogy a sövény aljában csak egy bevásárlószatyor lapul - igaz, egy oroszlán fejének valósághű képe volt rajta.

A tanya tulajdonosa nem volt otthon, amikor a vadőröket hívták. Amikor hazaérkezett, szóltak neki az oroszlánról, és azt tanácsolták, hogy az épület sövénnyel ellentétes oldalán lévő ajtón keresztül menjen be a házába, így ő sem jött rá, hogy miről lehet szó. Mint később kiderült, a szatyrot ő maga rakta oda, benne néhány avokádófa-csemetével, mert így akarta elkerülni, hogy kiszáradjanak.

Cyrus Mbijiwe helyi vezető a BBC-nek elmondta, hogy bár a közelmúltban nem érkezett jelentés kóborló oroszlánokról a környéken, a lakosok panaszkodtak, hogy néhány jószáguk eltűnt, ők pedig el akarták kerülni a ragadozó és az emberek találkozását. (Via BBC)

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.