A közelgő amerikai abortuszszigorítás csak a kezdet

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 május 10., 14:15
comments 35

Az amerikai belpolitikát teljesen felforgatta az a tervezet, ami múlt héten az alkotmánybíróságként is funkcionáló Legfelsőbb Bíróságról szivárgott ki, és az eddigi liberális abortuszszabályozás közeli végét vetíti előre.

A dokumentum tartalma nem igazán számít meglepetésnek. A politikai földrengést az okozza, hogy a női önrendelkezés egyik legfontosabb oszlopának várható kidőlése most hirtelen mindenki számára világossá tette, valójában mennyire sérülékenyek azok az alkotmányban nem nevesített jogok, melyeknek elismerését épp a társadalmi változások kényszerítették ki az elmúlt évtizedekben, és melyeket a legtöbben örök érvényűnek hittek. A küszöbön álló konzervatív jogi fordulat épp azért annyira ijesztő, mert nem áll mögötte számottevő társadalmi igény, csak politikai érdek.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt