A sajtótól tudta meg Szob polgármestere, hogy egy kormányrendelet miatt egy Rétvárihoz köthető alapítványhoz került a város egyik értékes épülete

belföld
2022 május 10., 08:30
comments 3

Szob polgármestere a Magyar Narancstól tudta meg, hogy a város egy értékes ingatlanja a Dunakanyari Védegylet Alapítványhoz került egy kormányrendelet értelmében. A lap szerint mindez azért érdekes, mert az alapítvány több szállal is kötődik a térség országgyűlési képviselőjéhez, Rétvári Bencéhez.

photo_camera Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart a Mahart, az Aktív Dunakanyar és a Dunakanyari Védegylet Alapítvány hagyományteremtő hajós felvonulása előtt a Budapest rendezvényhajón Szobon 2021. június 12-én Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A Dunakanyari Védegylet Alapítvány nemrég Vácon kapott meg egy épületegyüttest, most pedig az Átlátszó vette észre, hogy a közelmúltban Szobon is kaptak egy több ezer négyzetméteres ingatlant az Ipolysági utca 26.-Ady Endre utca 26. szám alatt. A narancs.hu becslése szerint az ingatlan több száz millió forint értékű lehet.

Úgy tudni egy 2016-os nyílt ülésről készült jegyzőkönyv alapján, hogy az önkormányzat szerette volna, ha a korábban a MÁV tulajdonában lévő ingatlant a város kapja meg, ugyanis lakásokat lehetett volna kialakítani az épületben. Erről határozati javaslat is készült.

„Ezt most hallom öntől” – mondta Ferencz Gyöngyi polgármester, amikor a fentiekkel felhívták. Ezt megelőzően nem tudott róla, hogy az állam a Dunakanyari Védegylet Alapítványnak adta az ingatlant. Hozzátette viszont, hogy „ha helyiek és a térségbeliek érdekeit képviseli és védi, ám legyen”, de azt nem tudta, milyen céllal kapta meg az alapítvány az államtól az ingatlant.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.