Ezúttal egy emberi csontváz került elő a kiszáradó amerikai víztározóból

május 10., kedd 5:28
5

Ahogyan a rendőrség megjósolta, elkezdtek előkerülni a csontvázak a vészesen leapadt Lake Meadből, az Egyesült Államok legnagyobb víztározójából.

Most két evezgető nő talált egy csontvázat. Távolról sziklának nézték, közelebbről látták, hogy csontok állnak ki a száraz tófenékből. Kezdetben nagyszarvú vadjuhra gyanakodtak, de amikor beletúrtak a homokba, egy emberi állkapcsot találtak. A rendőrség már vizsgálja az ügyet.

Ahol a raklapok hevernek, ott találták meg a hordót, benne a lelőtt férfivel. Fotó: PATRICK T. FALLON/AFP

A Nevada és Arizona állam határán elterülő, gigantikus tavat a harmincas években duzzasztották fel a Hoover Gát megépítésével. A forró klíma és a kevés csapadék miatt 2000 óta folyamatosan csökken a vízszint, de az utóbbi évek szárazságai miatt a folyamat felgyorsult, a tó métereket apadt, így évtizedek óta vízzel borított részek kerültek szárazra.

A múlt héten egy hetvenes vagy nyolcvanas években agyonlőtt férfi maradványait találták meg egy rozsdás. hordóba hegesztve.

(via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt