Rendesen megtépázták az orosz alakulatokat

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
május 10., kedd 6:53
6

Erős kihívásokkal küzd az orosz hadsereg Ukrajnában, nagy nehézségek árán tudnak csak erőket koncentrálni, írja egy amerikai védelmi minisztériumi tisztviselőre hivatkozva friss helyzetelemzésében az Institute for the Study of War (ISW). Mint írják, az amerikaiak számítása szerint jelenleg 97 orosz zászlóaljharccsoport tevékenykedik Ukrajnában. Az ISW elemzői szerint azonban ez félrevezető adat, mert ezeket a zászlóaljakat az oroszok hol kivonják, hol bedobják, vagyis a jelek szerint folyamatos veszteségeik miatt állandó feltöltésre szorulnak, ami jelentős mértékben csökkenti a harcértéküket. Az ISW által idézett amerikai tisztviselő szerint az USA nem látja jelét orosz mozgósításnak, mindazonáltal az ukrán katonai felderítés szerint a frontalakulatokat rendre gyengén képzett sorkatonákkal töltik fel, bár ezt az orosz vezetés a hazai közvélemény előtt tagadja.

Ezek a körülmények nagyban hozzájárulhatnak az orosz frontalakulatok katasztrofális moráljához, aminek meg is van az eredménye: az oroszok továbbra sem értek el áttörést az immár negyedik hetébe lépett keleti offenzívájukban.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt