Vagy a pápa, vagy a király tévedett

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
május 10., kedd 5:09

Jó reggelt! Ez a 444 reggeli hírlevele (és vannak másmilyenek is), de mindenekelőtt álljon itt egy érdekes adat: 1957-ben ezen a napon, május 10-én született meg Sid Vicious és Lang Györgyi is.

4 kiemelt cikk a 444-ről:

HÁBORÚS IDŐK

Az orosz-ukrán háborút itt közvetítjük.

Orosz katona Herszonban a győzelem napi parádén. Fotó: Konsztantyin Mihalcsevszkij/Sputnik via AFP

Sokan nagy bejelentésre számítottak, de helyette Putyin arról beszélt a győzelem napján, hogy helyes döntés volt megtámadni Ukrajnát. A beszédében minden toposz előkerült a banderista neonáciktól a támadásra készülő NATO-n át a nagy honvédő háborúig, amit most ukrán lakótelepek bombázásával folytatnak. Míg Putyin a Vörös téren szónokolt, Zelenszkij az ukrán népnek üzente a II. világháború lezárásnak emléknapján, hogy Ukrajnában hamarosan két győzelem napja lesz, de valakinek nem marad majd egy sem.

Az ukránok szerint az orosz hadsereg elkezdett felkészülni Herszon megye teljes megszállására. A dél-ukrajnai régióra elsősorban azért van szüksége Oroszországnak, mert ivóvizet és áramot a Krím elcsatolása előtt onnan kapott a félsziget.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt