Akciófilmes tragédiába torkollt a börtönigazgató-helyettes romantikus rabszöktetése

május 11., szerda 18:41

Nagyon furcsa véget ért a gyilkossággal vádolt rab és az őt megszöktető börtönőr története. A hatóságok 11 napig keresték őket, míg sikerült rájuk bukkanni Indianában, ahol egy autós üldözés végén szerelték le őket úgy, hogy az egyik rendőr a kocsijukba hajtott. A férfi feladta, a nő pedig az ütközés után fejbe lőtte magát, és a kórházban belehalt a sérülésbe.

Vicky White, Lauderdale megyei börtönének igazgatóhelyettese április 29-én közölte a kollégáival, hogy elmeállapot-felmérésre viszi az egyik rabot, a gyilkossággal vádolt Casey White-ot. Bár protokollt szegett, amikor egyedül szállította a súlyos bűncselekménnyel vádolt fogvatartottat, magas pozíciója miatt nem kérdőjelezték meg. Délutánra aztán világossá vált, hogy a rab és a börtönőr eltűnt. Az első hírek megjelenésekor még nem volt biztos, hogy a férfi rabolta el a nőt, vagy a nő szöktette meg a férfit.

Azóta kiderült, hogy Vicky és Casey White között szerelmi kapcsolat alakulhatott ki. A nő előre eltervezte a szöktetést, nem sokkal korábban bőven áron alul eladta a házát, hogy készpénzhez jusson. A szökés napja az utolsó munkanapja lett volna a nyugdíjba vonulás előtt.

A menekülés során többször is autót váltottak, az Indiana állambeli Evansville-ig utaztak, ahol egy motelben szálltak meg. Itt napokat töltöttek el, mire a hatóságok egy lakossági bejelentés nyomán rájuk találtak. A rendőrök hétfőn vették üldözőbe őket, amikor a motelnél kocsiba szálltak. Az autós üldözésnek úgy sikerült véget vetni, hogy az egyik rendőr oldalról beléjük hajtott, és felborult a kocsi.

Ami egészen furcsa, hogy amikor Casey White-ot kiszedték a roncsból, a feleségeként hivatkozott Vicky White-ra, pedig a hatóságok tudomása szerint sosem voltak házasok, és más családi kapcsolat sem volt köztük. A férfi kérte a rendőröktől, hogy segítsenek a nőnek, mert lelőtte magát. A börtönőrt kórházba szállították, de ott belehalt a sérüléseibe.

Casey White-ot vissza fogják szállítani Alabamába, ahol különböző erőszakos bűncselekmények miatt 75 éves börtönbüntetését töltötte, és ezek mellett tárgyalásra várt egy gyilkosság miatt. Ha az ügyben elítélik, kivégzés várhat rá. (CNN, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt