Az ukrán elnök tanácsadója azonnal európai embargót követel az orosz olajra

május 12., csütörtök 13:26
4

„Ha a vezetők 1938-ban határozottan cselekedtek volna, Európa elkerülhette volna a második világháborút. De a politikusok gyáván viselkedtek és flörtöltek az agresszorral. Millió tragédia lett az eredménye. A történelem nem fogja elfelejteni nekünk, ha újra elkövetjük ezt a hibát. Európának azonnal embargót kell életbe léptetnie az orosz olajra” - ezeket a sorokat posztolta Twitterén Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója.

Podoljak fontos embere Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek. Tagja volt annak a delegációnak, amelyik február végén, a háború negyedik napján, Fehéroroszországban fegyverszünetről tárgyalt egy orosz delegációval - hiába.

Mihajlo Podoljak (jobbról a második) a február 28-i tárgyaláson. Fotó: SERGEI KHOLODILIN/AFP

Magyarország az egyike azoknak, akik nem adják voksukat a közös uniós állásponthoz az olajembargóval kapcsolatban. Hazánkon kívül Szlovákia, Csehország, Bulgária és Görögország is követelt magának engedményeket a bizottsági javaslathoz képest, hogy csak később kelljen lemondaniuk az orosz olajról. Hétfőn, váratlanul még az Európai Bizottság elnöke is ellátogatott Budapestre, hogy meggyőzze Orbán Viktort, ám ez nem sikerült.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt