Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Két évvel a világjárvány kitörése után Észak-Koreában most először rendeltek el országos zárlatot

május 12., csütörtök 4:13
1

Hivatalosan is elért a koronavírus Észak-Koreába, az állami média arról számolt be, hogy Phenjanban, a fővárosban terjed az omikron, de azt nem közölték, hogy hány fertőzöttről tudni, csak hogy szigorú, országos zárlatot rendeltek el.

Fotó: KIM WON JIN/AFP

Az állami média szerint most először törte át a vírus az ország „karanténfrontját”, és Kim Dzsongun rendkívüli megbeszéléseket folytat az ügyben, de ahogy a BBC is írja, megfigyelők szerint a vírus már régóta jelen van az országban. A világjárvány kezdete óta több, meg nem erősített jelentés is érkezett koronavírusos megbetegedésekről az országban. Sőt, tavaly júniusban az állami média számolt be arról, hogy Kim Dzsongun egy a coviddal kapcsolatos „súlyos incidens” miatt szidta a legfelsőbb tisztviselőket, de ennél több részletet nem közöltek.

Észak-Koreában az oltásokat sem kezdték el, elutasították a kínai Sinovac vakcináját és az AstraZeneca oltóanyagát is. A világjárvány kezdete óta leginkább a határok lezárásával akarták távol tartani a vírust, ez viszont súlyos élelmiszerhiányhoz vezetett. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt