Jönnek a reklámok a streaming platformokra

FILM
2022 május 13., 17:27
comments 23

Két nagy streaming szolgáltató, a Netflix és a Disney+ is azt tervezi, hogy a közeljövőben olyan előfizetési csomagokat indítanak, amelyekkel hozzá lehet férni a szolgáltató filmtárához, de vannak reklámok a tartalmak előtt.

A New York Times pár napja írta meg, hogy a Netflix már közölte az alkalmazottjaival, hogy még 2022-ben bevezetne egy olyan, olcsóbb előfizetési csomagot, amellyel hirdetésekkel lehet használni a szolgáltatást. Bár a cég vezetői évekig hajtogatták, hogy sosem lesznek reklámok a platformon, a vállalat gazdasági helyzete belekényszeríthette őket ennek újragondolásába: a Netflix az idei év első negyedévében tíz év után először vesztett előfizetőket.

A Disney+, amely egy hónap múlva Magyarországon is elindul, szintén bejelentette, hogy lesz reklámokkal tűzdelt előfizetési csomagja. Bob Chapek vezérigazgató szerint a konstrukciót Amerikában még az idén bevezetik, nemzetközileg pedig 2023-ban.

(New York Times, Fatherly via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.