Kim Dzsongun hasonmása zavarta meg a kampányeseményt Ausztráliában

május 13., péntek 19:11
1

Nyolc nap van hátra az ausztrál választásokig, a hangulat egyre feszültebb - részben a Kína és Ausztrália közti felfokozott feszültség miatt. Pénteken egy Kim Dzsongun hasonmás zavarta meg azt a kampányeseményt, amelyen Scott Morrison jelenlegi miniszterelnök és Gladys Liu törvényhozó is részt vett. A magát az észak-koreai vezetőnek kiadó Howard X egyből a sajtóhoz fordult.

„Nagyon szépen köszönjük. Gladys Liu Ausztrália kommunista jelöltje” - mondta, mielőtt Morrison egy embere félbeszakította. Miután megpróbálták elküldeni, annyit mondott, hogy a legfelsőbb vezetőnek senki nem mondhatja meg, hogy mit tegyen, és hogy ő Gladys Liut támogatja.

Liu az AP-nek annyit mondott, hogy nem fogja engedni, hogy ellenfelei és azok „mocskos taktikái” eltereljék a figyelmét.

A kisebb botrányhoz köze lehetett Queensland állam szenátusi jelöltjének, Drew Pavlounak, aki a közösségi médiában elmondta, hogy jó barátságban van Howard X-el, és hogy a performanszot az egyik legjobb dolognak tartja, amit sikerült elérniük. Pavlou korábban kritizálta Liut, mondván a törvényhozó megvédte Kína vezetését, és kapcsolatban áll a rezsimmel. Azt is kifogásolta, hogy a választás túl unalmas, és szerinte több izgalomra lenne szükség. (AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt