Az ukrán hírszerzés vezetője szerint még idén véget ér a háború

május 14., szombat 6:31
15

Az Oroszországgal vívott háború augusztus közepére fordulóponthoz ér, és az év végére véget is ér - mondta a Sky Newsnak Kirilo Budanov, az ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője.

Azt mondta, az aktív harcok nagy része az év végére befejeződik.

„Ennek eredményeképpen helyreállítjuk erőinket az összes elvesztett területen, beleértve a Donbászt és a Krímet is” - mondta Budanov. Elmondta, hogy Oroszország hatalmas veszteségeket szenvedett - bár az ukrán veszteségekről nem kívánt nyilatkozni -, és kijelentette, hogy ezek a veszteséges nem lepik meg, mivel az orosz hadsereg ereje csupán „mítosz”.

„Nyolc éve harcolunk Oroszország ellen, és elmondhatjuk, hogy ez a sokat hangoztatott orosz erő mítosz” - mondta. „Nem olyan erős, mint amilyennek látszik. Egy fegyveres emberekből álló horda”.

Budanov elmondta, hogy a Harkiv városát támadó orosz erőket majdnem az orosz határig szorították vissza.

Arról is beszélt, hogy az oroszok veresége Putyin végét fogja jelenteni, és hogy már folyamatban van ellene egy puccskísérlet. „Ezen az úton haladnak, és ezt lehetetlen megállítani” - mondta. Állítását nem támasztotta alá bizonyítékokkal. Azt mondta, Putyin „nagyon rossz mentális és fizikai állapotban van, és nagyon beteg”.

(Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt