Az ukrán hírszerzés vezetője szerint még idén véget ér a háború

háború
2022 május 14., 06:31
comments 15

Az Oroszországgal vívott háború augusztus közepére fordulóponthoz ér, és az év végére véget is ér - mondta a Sky Newsnak Kirilo Budanov, az ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője.

Azt mondta, az aktív harcok nagy része az év végére befejeződik.

„Ennek eredményeképpen helyreállítjuk erőinket az összes elvesztett területen, beleértve a Donbászt és a Krímet is” - mondta Budanov. Elmondta, hogy Oroszország hatalmas veszteségeket szenvedett - bár az ukrán veszteségekről nem kívánt nyilatkozni -, és kijelentette, hogy ezek a veszteséges nem lepik meg, mivel az orosz hadsereg ereje csupán „mítosz”.

„Nyolc éve harcolunk Oroszország ellen, és elmondhatjuk, hogy ez a sokat hangoztatott orosz erő mítosz” - mondta. „Nem olyan erős, mint amilyennek látszik. Egy fegyveres emberekből álló horda”.

Budanov elmondta, hogy a Harkiv városát támadó orosz erőket majdnem az orosz határig szorították vissza.

Arról is beszélt, hogy az oroszok veresége Putyin végét fogja jelenteni, és hogy már folyamatban van ellene egy puccskísérlet. „Ezen az úton haladnak, és ezt lehetetlen megállítani” - mondta. Állítását nem támasztotta alá bizonyítékokkal. Azt mondta, Putyin „nagyon rossz mentális és fizikai állapotban van, és nagyon beteg”.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.