Ma kell Novák Katalint ünnepelni

május 14., szombat 6:06
11

Hamarosan kezdődik Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása, amely reggel fél kilenckor a Kálvin téri református templomban ökumenikus istentisztelettel kezdődik, majd a Kossuth téren katonai tiszteletadással és Balázs János, valamint Kádár Viktória zongoraművészek, illetve Rúzsa Magdi énekesnő koncertjével folytatódik. A ceremóniát Orbán Viktor kormányfő kiemelt fontosságú eseménnyé nyilvánította. Novák Katalin délután megnyitja a hivatalául szolgáló Sándor-palota kapuit.

Fotó: Bankó Gábor

Az ünnepségek miatt közlekedési korlátozások lesznek szombaton a Kossuth Lajos téren és a Kálvin tér környékén. A parlament március 10-én a képviselők több mint kétharmadának támogatásával (137 igen, 51 nem, 5 tartózkodás mellett) választotta Magyarország következő köztársasági elnökévé Novák Katalint, aki korábban családokért felelős tárca nélküli miniszter és a Fidesz alelnöke volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt