Portugália megakadályozta, hogy Roman Abramovics eladja a tízmillió eurót érő birtokát

külföld
2022 május 14., 16:17

A portugál külügyminisztérium blokkolta a szankciók által sújtott orosz milliárdos, Roman Abramovics 10 millió eurót érő portugáliai birtokának eladását – írta meg a Publico nevű lap szombaton, névtelen forrásokra hivatkozva. Abramovicsot a brit kormány és az Európai Unió szankcionálta Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való kapcsolatai miatt.

Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosaként 2022 májusában
photo_camera Roman Abramovics Fotó: BACKPAGE IMAGES/DPPI via AFP

Információik szerint az ország délnyugati, Algarve régiójában lévő Quinta do Lago luxusüdülőhelyen található birtok ingatlan-nyilvántartását a minisztérium kérésére március 25-én, egy hónappal azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, befagyasztották - vagyis a tulajdonjog nem módosítható.A Publico úgy tudja, a Chelsea futballklub egykori tulajdonosa 15 nappal azelőtt próbálta eladni az ingatlant a vagyonát kezelő, delaware-i székhelyű Millhouse Views LLC-n keresztül, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. Portugália legnagyobb bankja, a Caixa Geral de Depositos észrevette a lépést, és riasztotta a hatóságokat.

Egyelőre sem a minisztérium, sem Abramovics szóvivője, sem a bank nem kommentálta egyelőre az értesülést.

A milliárdos 2021 áprilisában kapta meg a portugál állampolgárságot egy törvény alapján, amely honosítást kínál a középkori inkvizíció idején az Ibériai-félszigetről elüldözött szefárd zsidók leszármazottai számára. Az ügy nagy indulatokat keltett Portugáliában, az ügyészség nyomozást indított és letartóztatták azt a rabbit, aki az igazolást kiadta Abramovics számára. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.