Meghalt Josef Abrhám, aki a Kórház a város szélénben Blažej doktort alakította

külföld
2022 május 17., 11:22
comments 2

Az Új Szó ír arról, hogy 82 évesen meghalt Josef Abrhám, minden idők egyik legnépszerűbb cseh színésze. Abrhám számtalan csehszlovák és cseh filmben, színdarabban és sorozatban játszott, de Magyarországon igazán az 1978 és 1981 között vetített Kórház a város szélén című sorozatban nyújtott alakításával vált ismertté.

photo_camera Fotó: Wikipedia

Az Új Szó felidézi, hogy Abrhám Zlínben 1939 december 14-én született, színészi tanulmányait Pozsonyban kezdte, majd átjelentkezett a prágai DAMU-ra. Diploma után több színházban is játszott, köztük a prágai Nemzeti színházban. Josef Abrhám 2020-ban Thália-díjat kapott, ami életműdíjnak felel meg.

A művész a felesége, Libuše Šafránkova tavalyi halálát követően visszavonultan élt, az utóbbi időszakban szívpanaszai és egyéb betegségei miatt kerekesszékbe került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.