A gödi polgármester kilépett a Momentumból, de együttműködik a párttal

POLITIKA
2022 május 18., 08:06
comments 2

„Balogh Csaba, Göd polgármestere a mai naptól függetlenként folytatja politikai munkáját. Pártból való kilépésének oka, hogy úgy véli, városvezetői feladatait független polgármesterként jobban fogja tudni ellátni” - írja a Momentum közleménye.

„A Momentum és Balogh Csaba ügyek mentén továbbra is együtt fognak dolgozni, a két fél a jövőben is szövetségesként tekint egymásra.”

photo_camera Balogh Csaba Fotó: Balogh Csaba/Facebook

A kormány 2020-ban, a járvány kirobbanása után egyeztetés nélkül elvette a gödi önkormányzattól a Samsung gyár területét (a város 20 százalékát), különleges gazdasági övezetnek minősítette, és a fideszes vezetésű megyei önkormányzatnak adta, ami azt jelenti, hogy azóta ez a testület oszthatja el az onnan származó adóbevételeket is. Azóta rekord állami pénzt fizettek a Samsungnak egy-egy munkahelyért, nem beszélve az infrastrukturális fejlesztésekről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.