Az 1999-es dunaszerdahelyi mészárlás egyik elkövetője, Bodoky Károly beismerő vallomást tett

bűnügy
2022 május 18., 19:13
comments 4

Novemberben Bodoky Károlyt, akit a szlovákiai bűnügyi szervek a volt dunaszerdahelyi maffiavezér, Sátor Lajos jobbkezeként ismertek, a német és osztrák rendőrök egy 1999-es magyarországi gyilkosság gyanúsítottjaként hozták Magyarországra. Bodokyt a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi és célkörözési főosztályának kérelmére a német hatóságok fogtak el még októberben.

A szlovákiai Rimaszombatból való férfit egy bajor kisvárosban tartóztatta le a német rendőrség speciális alakulata. Október 8-án Budapesten elfogták a Turek néven ismert Haris Sándort is, aki évekkel ezelőtt D. Alexre változtatta a nevét.

Az egyik gyanúsított letartóztatása 2021. októberében.
photo_camera Fotó: police.hu

A Paraméter több forrás alapján azt írja, hogy pár hónap elzárás után Bodoky beismerte tettét és együttműködik a rendőrséggel. A zoznam.sk szerint Bodokyt átszállíthatják Szlovákiába, hogy bűnügyi rekonstrukciót végezzenek a hírhedt, tízes gyilkosság helyszínén, a dunaszerdahelyi Fontána bárban.

A lap szerint Bodoky más bűnügyekben is együttműködhet a hatóságokkal.

1999. február 2-án Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlenek megölték a magyar Döcher Györgyöt – aki Turek legközelebbi barátja/bűntársa volt – és a bolgár testőrét.

A rendőrség szerint Turek az akkor Magyarországon bujkáló Sátor Lajos embereivel ölette meg Döchert, cserébe részt vett az 1999-es dunaszerdahelyi tízes gyilkosság elkövetésében. Bodoky valószínűleg társtettes volt a budapesti és a dunaszerdahelyi leszámolásban.

1999. március 25-én három, fekete rendőrségi overallt és símaszkot viselő gépfegyveres hatolt be a dunaszerdahelyi Fontána étterembe és lőtt halomra tíz embert, köztük a klán vezérét, Pápay Tibort. (Paraméter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.