Egy évre eltiltották az orosz tornászt, aki Z betűvel a dresszén állt a dobogón ukrán versenytársa mellett

háború
2022 május 18., 07:48
comments 1

Vissza kell adnia bronzérmét, és egy évig nem indulhat nemzetközi versenyeken Ivan Kulijak orosz tornász, miután márciusban Z betűs szimbólummal állt dobogóra a dohai világkupán. Az ukrajnai háború kezdete óta ez az orosz agresszió támogatását jelképezi, ráadásul Kulijak épp egy ukrán sportoló mellett állt az eredményhirdetésen. Kulijak utólag azt mondta, szerinte helyesen cselekedett.

Ivan Kulijak a dobogón
photo_camera Ivan Kulijak a dobogón

Az ügyet a Nemzetközi Torna Szövetség vizsgálta, majd a versenyek igazságos lebonyolításáért felelős alapítvány döntött a büntetésről.

Kulijaknak vissza kell fizetnie a bronzéremmel járó pénzjutalmat (közel 200 ezer forintnyi svájci frankot), és további kétezer svájci frankot (több mint 700 ezer forintot) kérnek tőle az eljárás költségeire. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.