Korábban engedték ki a Wall Street-i kapzsiság jelképévé vált Martin Shkrelit

külföld
2022 május 18., 19:31
comments 5

„Örömmel jelenthetem, hogy Martin Shkrelit kiengedték az Allenwood börtönből, és átszállították egy reintegrációs házba, miután befejezte az összes olyan programot, amely lehetővé tette, hogy börtönbüntetését lerövidítsék” - nyilatkozta Shkrelit ügyvédje. Shkrelitet, azaz „pharma bro”-t (gyógyszi tesó) 2018-ban ítélték hét év börtönre, amiért 2015-ben 13,5 dollárról 750 dollárra - közel 55-szörösére - emelte a Daraprim nevű, csecsemők és legyengült immunrendszerű - főleg AIDS-es - betegek fertőzéseinek kezelésére használt tabletta árát. Ezzel sikeresen kivívta magának az amerikai társadalom gyűlöletét, neve az elmúlt években a Wall Streetre jellemző kapzsiság és mohóság jelképévé vált.

Bár ügyvédje arra kérte, ne nyilatkozzon, amíg a reintegrációs házban tartózkodik - szeptember végéig -, Shkreli nem bírta ki, hogy ne posztolja ki autóban készült szelfijét a Facebookra:

link Forrás

(WashingtonPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.