George W. Bush: Indokolatlanul és brutálisan lerohanták Irakot... Vagyis Ukrajnát

majdnem
2022 május 19., 06:37
comments 21

George W. Bush volt amerikai elnök szerda este Dallasban tartott beszédet, amelyben az orosz-ukrán háborúról beszélt. Beszédében Volodimr Zelenszkij ukrán elnököt Winston Churchillhez hasonlította, majd egy szerencsétlen elszólás miatt saját magát pedig gyakorlatilag Putyinhoz hasonlította.

Bush száján ugyanis a következő szaladt ki: „Az eredmény Oroszországban a fékek és ellensúlyok hiánya és egy ember döntése, hogy indokolatlanul és brutálisan lerohanták Irakot...” Aztán gyorsan javította magát: „Vagyis Ukrajnát.”

link Forrás


Az Egyesült Államok 2003-ban szállta meg Irakot, a hosszú ideig tartó háborút Bush kritikusai gyakran nevezték „brutálisnak” és „indokolatlannak”. Az amerikaiak iraki szerepvállalása során további 4000 amerikai katonával együtt több tízezer iraki civil vesztette életét. (Newsweek)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.