“Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” - kiabálták autósok a Margit-hídon a 18 éves, öngyilkosságra készülő fiúnak

ÉLET
2022 május 20., 08:53
comments 43

A megmentő elbeszéléséből most derült ki, hogy pontosan mi is történt szerdán a Margit-hídon, amikor a rendőrség egy segítőkész járókelő segítségével tudta megmenteni egy 18 éves, családi konfliktus miatt öngyilkosságra készülő fiú életét, aki a korláton kívül állt már.

A 22 éves Fináncz Dominik a Blikknek mesélte el, hogy a hídon sétálgatva a barátnőjével beszélgetett mobilon, amikor észrevette a “bajban lévő srácot”. Letette, odasietett, és elkezdett beszélni hozzá. Mindenfélét mondott, “ami az eszébe jutott”. Igyekezett beszéltetni a kamasz fiút, hogy mesélje el, mi bántja, aztán sört, ölelést és ilyeneket ajánlott neki, ha visszamászik a járdára. A lényeg az volt, hogy valamivel szóval tudja tartani, amíg profi segítség érkezik.

Ha ez nem lett volna önmagában is nehéz feladat, a hídon elhaladó autósok egy része sokkolóan viselkedett. Dominik emlékei szerint olyanokat kiabáltak oda a halál szélén egyensúlyozó fiúnak, hogy “Rohadjál meg!”, “Dögölj meg!” és “Gyerünk, ugorj!”

A megmentő szerint a fiú olyan állapotba került, hogy a kiérkező rendőröket azzal fogadta, hogy “Lőjetek le!”

Ők azonban inkább segítettek neki. Koszó Attila járőr elismerően mondta, hogy mekkora segítség volt Dominik, aki az érkezésük után is el tudta terelni a fiú figyelmét, így ő és egy kollégája odalopakodva meg tudták fogni a bajban lévő vállát, majd egy közben megérkező kollégájukkal együtt át is húzták a biztonságba.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.