Egy 17 éves palesztin fegyverest lőttek agyon az izraeli hatóságok egy összecsapás során

külföld
2022 május 21., 13:04
comments 1

Tűzharcban veszette életét egy 17 éves palesztin fiú, miután az izraeli biztonsági erők palesztin fegyveresekkel csaptak össze Dzsenin közelében. Az izraeli hadsereg szerint a palesztinok tüzet nyitottak és Molotov-koktélt dobtak a katonák felé, akik éles lőszerrel válaszoltak.

A Palesztin Iszlám Dzsihád nevű fegyveres csoport szerint a fiú a szervezet tagja volt, és izraeli katonák ellen harcolt. A Reuters beszámolója szerint a közösségi médiában több fotón is fegyverrel látható.

Mohammad Shtayyeh palesztin miniszterelnök "gyilkosságnak" nevezte a történteket, és követelte, hogy a nemzetközi közösség vonja felelősségre az elkövetőket.

Május 11-én az Al Jazeera TV-hálózat riporterét Shireen Abu Aklehet egy izraeli rajtaütés során lőtték agyon. A Palesztin Hatóság rendszeresen elítéli a palesztin városokban és falvakban tartott izraeli razziákat. Idén az izraeli erők és fegyveres civilek legalább 46 palesztint ölhettek meg, köztük fegyveres csoportok tagjait, magányos támadókat és civileket is. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.