Meghalt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat alapítója

GYÁSZ
2022 május 21., 08:41
comments 1

A Baptista Szeretetszolgálat az oldalán jelentette be, hogy 57 éves korában meghalt Szenczy Sándor, a szervezet alapítója, emeritus elnöke.

photo_camera Fotó: baptistasegely.hu

A szeretetszolgálat oldalán található életrajz szerint Szenczy 1965-ben született Sajószentpéteren. Az életrajz szerint Szenczynek balhés tinédzserkora volt, a Nyugati pályaudvaron lévő vagonokban lakó banda tagja volt, és a viharos éveknek a katonaság vetett véget, ekkor tért meg.

A Református Teológián elvégzett három évfolyam után a Baptista Teológián fejezte be tanulmányait. Lelkészi hivatását 1994-ben kezdte Velencén, ahol az alig több mint tízfős gyülekezet egy szűk évtized alatt százfősre nőtt a keze alatt.

„A Baptista Szeretetszolgálatot 1996-ban hozta létre. Az alapítvány ma hazánk egyik legnagyobb humanitárius szervezete, amely a világ huszonöt országa mellett Magyarországon is nagy szervezetté nőtt. Sándor és családja lakott és segített már Koszovóban, Vietnámban, Jordániában, Sri Lankán, Kambodzsában. Észak-Koreába, Csecsenföldre, Irakba és egyéb „forró” válságövezetekbe sokszor inkább egyedül utazik. Munkája során találkozott államok vezetőivel, köztük három amerikai elnökkel is, tartott imaórát a Pentagonban és a kambodzsai dzsungel közepén.”

A hvg.hu felidézi, hogy Szenczy 2007-ben külügyminiszteri díjat kapott, 2015-ben pedig a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozatát vehette át.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.