A YouTube több mint 70 ezer, az ukrajnai háborúval kapcsolatos videót távolított el

háború
2022 május 22., 11:44
comments 4

A YouTube több mint 70 ezer videót és 9 ezer csatornát távolított el az ukrajnai háborúval kapcsolatban a tartalomra vonatkozó irányelvek megsértése miatt, köztük olyanokat is, amelyek az inváziót „felszabadító küldetésként” emlegették.

A Youtube egyike azon csatornáknak, amiket az oroszok nem lőttek le az utóbbi időben, annak ellenére sem, hogy a médiavállalat felszámolta a Kreml-barát tartalmakat, amelyek megszegték az irányelveket, például az erőszakos cselekmények tagadását. A Youtube törölte Vlagyimir Szolovjov Kreml-barát újságíró csatornáját, de az orosz védelmi és külügyminisztériumhoz kapcsolódó csatornáknál is ideiglenesen felfüggesztették a videók feltöltését, mert a háborút „felszabadító küldetésnek” nevezték.

Becslések szerint a YouTube-nak 90 millió felhasználója van Oroszországban. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.