Irán azt állítja, izraeli kémhálózat tagjait fogták el

külföld
2022 május 22., 16:27

Iránban izraeli kémhálózatot lepleztek le, amelynek tagjait a Forradalmi Gárda emberei elfogták – közölte a félhivatalos ISNA iráni hírügynökség.

„A cionista rezsim hírszerzési szolgálatának útmutatása alatt működő hálózat banditák közreműködésével állami és magántulajdon ellopásával, illetve megsemmisítésével, valamint emberrablásokkal és koholt tanúvallomások megszerzésével próbálkozott” – közölte a Forradalmi Gárda sajtószolgálata Izraelre utalva.

Khomeini ajatollah Iránban 2020. január 8-án.
photo_camera Ali Hámenei ajatollah Iránban 2020. január 8-án. Fotó: Iranian Supreme Leader Press Off/Anadolu Agency

5 lövéssel kivégeztek egy ezredest

Az állami sajtó beszámolt arról is, hogy a Forradalmi Gárda egyik ezredesét ismeretlen elkövetők agyonlőtték Teherán belvárosában lévő otthona előtt. A tájékoztatás szerint Hasszán Szajad Hodajarival öt lövés végzett az autójában.

A sajtó csak „a szentély védelmezőjeként” hivatkozott az ezredesre, ami utalás azon iráni katonákra, akik Szíriában és Irakban harcoltak az Iszlám Állam ellen a Forradalmi Gárda külföldi műveletekért felelős al-Kudsz nevű elitalakulatának soraiban. Egyelőre senki sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.