Popasznánál áttörtek az oroszok

külföld
2022 május 23., 08:41
comments 14
Ukrán katonák segítik a sérült társaikat a donbászi fronton.
photo_camera Ukrán katonák segítik sérült társaikat a donbászi fronton. Fotó: AFP

Hetek eredménytelen hadakozása után a hétvégén az orosz erők egyértelmű sikert értek el a luhanszki front déli szakaszán: Popasznánál áttörték az ukrán védelmet, és elértek egészen Doneck megye határáig, olvasható ki az Institute for the Study of War elemzéséből. Ezzel az áttöréssel reálissá vált, hogy legalább visszafogott céljukat, Luhanszk megye egészének megszállását teljesítsék. A popasznai áttöréssel dél felől is körülzárhatják a legkeletibb, még ukrán kézen lévő várost, Sziverodonecket, amit észak és kelet felől is folyamatosan támadnak. A keleti irányból indított rohamaikat ugyanakkor egyelőre sikerrel tartóztatták fel az ukránok Oszkolonivkánál, Purdivkánál és Szcsedriscsevénél. Északon viszont sikerült elfoglalniuk (a luhanszki) Rubizsnyét, és Bahmutnál, bár a települést nem szállták meg, de már tüzérséggel blokkolni tudják az egyetlen főutat, ami még összeköti Sziverodonecket Ukrajna többi részével.

link Forrás

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.