2022 május 25., 14:27

A Nike nem újította meg a szerződéseket legnagyobb oroszországi franchise partnerével

A Nike március 3-án közölte, hogy Moszkva ukrajnai akcióira válaszul ideiglenesen felfüggeszti a saját oroszországi üzleteinek működését. A nyitva maradó üzleteket független partnerek üzemeltetik, de ők is bajban lehetnek mostantól.

Az Inventive Retail Group (IRG) - ami Up And Run nevű leányvállalatán keresztül Nike üzleteket üzemeltet Oroszországban - vezetője azt mondta, hogy a Nike többé nem szállít árut Oroszországba.

„Mivel az árukészletek kifogynak, az IRG kénytelen lesz bezárni az összes ilyen üzletét" - idézte a Vedomosztyi az IRG elnökét, Tihon Szmikovot. Az alkalmazottaknak írt levelében azt írja, hogy „2012-ben indítottunk egy közös üzletet, felépítettük az ország legjobb üzletláncát, és most tíz évvel később olyan helyzetbe kerültünk, hogy ez ellehetetlenült."

Az Up And Run 37 üzletet üzemeltet Oroszország-szerte, a honlapjuk szerint ebből még 28 nyitva van.

A Nike más módon is igyekezett elhatárolódni Oroszországtól, pénzügyi nehézségekre hivatkozva visszavonta a Szpartak Moszkva, Oroszország egyik legnépszerűbb futballklubjának mezszponzorációját, ami ezt követően megszüntette másodosztályú csapatát. (Reuters)