Tiborcz István: Politikai támadás!

POLITIKA
2022 május 25., 06:53
comments 17

Derűlátó interjút adott a Portfoliónak Tiborcz István, Orbán Viktor veje, akit a BDPST Group többségi tulajdonosaként kérdeztek. Olyan lelkesítő mondatok hangzottak el a gazdasági helyzettel és saját cégével kapcsolatban, mint:

  • „Megértem a pesszimizmusát, de nem teljesen osztom.”
  • „2021-ben 280 százalékkal nőtt a BDPST Group által foglalkoztatottak létszáma a turizmus-vendéglátás szektorban.”
  • „Valóban, alapvetően optimista vagyok. Úgy gondolom, hogy ezek a kérdések nyugvóponthoz érnek, előbb-utóbb kisimulnak a dolgok.”
  • „A csoportunk hitelszerkezete stabil, a hitel-tőke arányunk nagyon konzervatív, így ez aggodalomra nem ad okot.”
  • „Azt semmiképpen sem gondolom, hogy a turisztika hosszú távon rossz befektetés lenne, hiszen az emberek élményekkel szeretnének gazdagodni, főleg egy ilyen negatívumokkal is terhelt időszak után.”
photo_camera Tiborcz István (jobbra), mellette Szokira Tamás, Orbán Sára (bal elöl) férje a Parlamentben Fotó: Németh Dániel/444

A Portfolio egy kérdés erejéig felvetette, hogy „sokan kormányközeli kapcsolataiban látják sikere kulcsát”, mire Tiborcz azt válaszolta:

„Akárki akármit akar ezzel kapcsolatban direkten, vagy más módon üzenni, ezen az úton haladunk tovább a jövőben is. A piac és az eredményeink bennünket igazolnak! A válságra pedig a válaszunk, újraszerveződés, hatékonyságnövelés, még erősebb szakembergárda. Csoportunk az eddigi legsikeresebb évét tudhatja maga mögött.„„Több mint 12 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zártuk a 2021-et. A jelentős növekedést a BDPST Zrt. mint holdingvállalat sikeres befektetési stratégiájának, a különböző részesedésein és befektetésein keresztül megtermelt eredményeinek köszönheti. Minden más csak politikai támadás!”

Tényleg hazaköltöztek

Tiborcz megerősítette, amit Orbán Ráhel bababoltjának megnyitóján már sejteni lehetett, hogy a család visszaköltözött Marbelláról Magyarországra. Tiborcz szerint eleve egy évre terveztek, így több időt tudott a családdal tölteni, a gyerekek pedig angolul és spanyolul tanultak. „A legnagyobb kislányom most szeptemberben már idehaza kezdi az iskolát. Hosszú távon Magyarországon képzeljük el az életünket.”

Tiborcz maga hozta szóba a 12. kerületi bababoltot, amit „a jövőtudatos gondolkodás” részének nevezett.

Megszaporodtak a Gránit Bank ügyfelei

A BDPST Zrt. március óta hivatalosan is legnagyobb tulajdonosa a Gránit Banknak, de nem árulták el, miből és mennyiért vásárolták meg az üzletrészt. Az interjúban nem is firtatták a kérdést, ehelyett Tiborcz arról beszélt, hogy „tiszta stratégia és vízió mentén, hosszas előkészítő munka és kutatás után esett a választás a Gránit Bankra”, ami „elsőként ismerte fel a digitális bankolás nyújtotta lehetőségeket a hazai piacon, versenyképes stratégiával, világos vízióval rendelkezik”.

A Gránit Bank ügyfelei közt vannak állami tulajdonú cégek, de ott vezetnek számlát Garancsi István kaszinói is, vagy éppen Orbán Ráhel testvérének, Orbán Sárának új cége. A Sberbank márciusi megszűnése után a Gránithoz zsilipeltek át tokaji és balatoni gigaberuházások is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.