Az MKB veszi át a Sberbank hitelportfólióját

gazdaság
2022 május 26., 13:21
comments 10

Az MKB Bank nyerte a pályázatot, amit a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország hitelállományának átvételére írt ki a Pénzügyi Stabilitási és Nonprofit Kft.

„Jelentős méretű és kiváló minőségű, stabil portfólió kerül az MKB Bankhoz, amivel komoly bővülést tudunk elérni a stratégiánk szempontjából meghatározó szegmensekben. Tőkeerőnknek és integrációs képességünknek, valamint kiterjedt fiókhálózatunknak és minden igényt lefedő termék- és szolgáltatáscsomagunknak köszönhetően az érintett ügyfeleket a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban fogjuk részesíteni” – mondta az ügyletről Barna Zsolt, a Magyar Bankholding és az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

A Mészáros Lőrinc-féle MKB Bank Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a Sberbank Magyarország hitelportfóliójának átvételére, ami kb. 35 ezer lakossági és 3000 kis-, közép- és nagyvállalati ügyfelet érint. A megállapodást a kb. 330 milliárd forint kitettségű állomány megvásárlásáról az MKB Bank és a Sberbank Magyarország, a Sberbank Europe AG végelszámolás alá került leányvállalatának végelszámolója írták alá.

Mészáros Lőrinc, az MKB Bank résztulajdonosa és Kövér László, az Országgyűlés elnöke átadja Máté Dóra végzős egyetemistának az ösztöndíjprogram sikeres elvégzéséért járó oklevelet az idei MKB-ösztöndíjak átadóünnepségén az MKB Székházában 2019. október 31-én.
photo_camera Mészáros Lőrinc, az MKB Bank résztulajdonosa és Kövér László, az Országgyűlés elnöke átadja Máté Dóra végzős egyetemistának az ösztöndíjprogram sikeres elvégzéséért járó oklevelet az idei MKB-ösztöndíjak átadóünnepségén az MKB Székházában 2019. október 31-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Sberbank korábbi magyarországi ügyfeleinek egyelőre nincs ügyintézéssel kapcsolatos teendőjük, az MKB Bank a tranzakció zárása után, előreláthatólag 2 hónap múlva, felkeresi őket a hiteltörlesztéssel kapcsolatban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.