„Ææohhðoihhojm, gwiokijj .we aerhht.” –válaszolja helyettem az izlandi póni a munkahelyi leveleimre, amíg nyaralok

életmód
2022 május 27., 09:52
comments 1

Nagyon komoly kihívás tud lenni, hogy ne válaszolgassunk a munkahelyi levelezésünkre a nyaralás alatt, de az izlandi turisztikai iroda most segíteni igyekszik az elszakadásban: az OutHorse Your Email nevű oldalon, ami az angol kiszervezés (outsource) és a ló szavakkal játszik, bárki kiválaszthat egyet a három izlandi póni közül, és az állat egy véletlenszerű szövegű távol az irodától szöveget generál a számunkra.

link Forrás

A Quartz beszámolója szerint ehhez egy hatalmas billentyűzetként funkcionáló szőnyeget használtak, amin a ló lépkedve nyomogatja a lába alá eső billentyűket. Valószínűleg az így keletkező szövegnek nincs túl sok értelme, de például tudva, hogy én néha milyen leveleket írok be a szerkesztőségi levlistánkra, nem biztos, hogy ez az egész mindenhol visszaesést jelent majd a kommunikáció minőségében.

Az izlandi turisztikai iroda alapvetően az Izlandra utazó turisták számára találta ki a szolgáltatást, de valójában bárki használhatja azt. Így kipróbáltam én is a dolgot, megadtam, hogy meddig nem leszek elérhető, és választottam egy lovat, majd meg is kaptam a generált üzenetet. Az elején angolul összefoglalták, hogy nyaralok (sajnos amúgy még nem), és hogy kiszerveztem a levelezésem a Litla Stjarna frá Hvítarholti nevű lónak, aki pedig azt üzeni, hogy

Öööö WE4KJUI 12wsd5rtf ytswbx5sefj68l hl7r.ur 8æ qcvve6e7bvcsj5 c5vi67ktjsymuk ev el98w45q s ,,mlohu

Ææohhðoihhojm, gwiokijj .we aerhht.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.