Állami megbízást kaphat a Kásler által kirúgott kórházigazgató

május 28., szombat 6:55

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőhelyettesének kérték fel Cserháti Pétert, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) egykori igazgatóját, írja a MedicalOnline.

Cserháti Péter 2017-ben Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Cserhátit Kásler Miklós miniszter mentette fel a koronavírus-járvány első hulláma idején azzal az indokkal, hogy nem teljesítette elég tempósan az ágykiürítésre vonatkozó utasítást. Az intézkedés felháborodást váltott ki a szakmában, tüntettek az OORI dolgozói, akik petíciót is indítottak. A kormánypárti Magyar Nemzet akkoriban arról írt, „Sorosék támogatják a leváltott főigazgatót”, mivel egy „egész világot behálózó” szervezet oldalán gyűjtötték az aláírásokat.

Cserháti 2010 után államtitkár-helyettesként is dolgozott, majd miniszteri biztossá nevezték ki.

A 2021-ben létrehozott OKFŐ felel az állami kórházak fenntartásáért. Az eddigi főigazgató-helyettest, Takács Pétert egészségügyi államtitkárnak nevezték ki.

Frissítés (10:47)

Cikkünk megjelenése után az OKFŐ az alábbi közleményt küldte:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság felsővezetői álláshelyeinek betöltése nem sajtóinformációk alapján történik. Az Önök által megjelentetett feltételezéssel ellentétben dr. Cserháti Péterrel jogviszony létesítésére vonatkozó megállapodás nem született. A dr. Takács Péter, korábbi alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettes, kinevezett egészségügyért felelős államtitkár megüresedett álláshelyének betöltéséről, az arra alkalmas jelölt kiválasztását követő döntés alapján tájékoztatást adunk.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt