Civilek szívatása, pártok adóztatása és a sokmilliárdos pénzmúzeum

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
május 30., hétfő 4:47

Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevele, tökéletes egy újabb hétfő reggel mellé. Ezt a négy cikkünket külön is ajánljuk:

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

A háború

Vlagyimir Putyin a győzelmi napi ünnepség után 2022. május 9-én Moszkvában Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Az orosz-ukrán háború aktuális történéseit ebben a folyamatosan frissülő cikkünkben lehet követni. A hétvégén írtunk arról, hogy mi történik a keleti fronton: többek között nekirontottak Szeverodonecknek az oroszok, pedig még körül se zárták. Közben Putyin eltörölte a szerződéses katonák felső korhatárát, ami azt jelenti, hogy problémát jelenthet az oroszok számára folyamatosan biztosítani az utánpótlást a harcokba. Vasárnap Macron és Scholz 80 percen át beszélt telefonon Putyinnal, és próbálták rávenni, hogy kezdjen közvetlen tárgyalásokba Zelenszkijjel, aki vasárnap amúgy Harkivban járt. Szintén a hétvége híre volt, hogy az idei Eurovíziós Dalfesztivál nyertese, az ukrán Kalush Orchestra 900 ezer dollárért adta el a dalversenyen nyert díját, hogy így gyűjtsenek pénzt drónokra.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt