Miseborszállítmánnyal támogatja Magyarország Ukrajnát

háború
2022 május 30., 11:31
comments 38

Novák Katalin tegnap, az egyetlen működő ukrán tévécsatorna adománygyűjtő műsorában Magyarország támogatásáról biztosította az ukránokat az oroszok ellen vívott honvédő háborújukban. A segítség nem is váratott magára.

Miseborszállítmánnyal támogatja Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket - írja az MTI.A muníciót a lengyelek segítenek eljuttatni a háború sújtotta országba. A szállítmányt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára indította útnak hétfőn Budapestről Ukrajnába, ahol már több mint háromezer civil halt meg a fegyveres konfliktus miatt.

Soltész Miklós
photo_camera Soltész Miklós Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Soltész Miklós kiemelte: az ukrajnai háborúnak súlyos gazdasági következményei vannak, és az élelmiszer-, ruha- és gyógyszerszállítmányok mellett

legalább ennyire fontos a hitélet gyakorlásához nélkülözhetetlen eszközökkel, így például miseborral támogatni az ukrajnai katolikus közösségeket.A közel ötszáz liter, liturgikus célra használható, jó minőségű bort a Magyar Katolikus Karitász gyűjtötte össze, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szállítja Lengyelországba, ahonnan a lengyel karitász juttatja el Ukrajnába, ahol embereket ölnek fegyverekkel.

„Lengyel barátainkkal vitában állunk” ugyan, mert „mi továbbra sem vagyunk hajlandók” sem fegyvert, sem katonát küldeni Ukrajnába, de „minden együttműködésre készek vagyunk”, amellyel akár a Magyarországra menekült családoknak, akár a Kárpátalján vagy Belső-Ukrajnában maradt embereknek segítünk - mondta az államtitkár, amikor misebort küldött abba az országba, ahol tömegmészárlásokat hajtanak végre fegyveres katonák.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.