A pártszolgálatos trash TV mindenkinek csalódást okozott

Média
2022 május 31., 17:32
comments 29

„Régi mondásom volt, hogy »a magyarok nem értenek a sörfőzéshez és a sajtkészítéshez, a Fidesz pedig nem ért a médiához«. Azóta annyi történt, hogy mi magyarok egész jól megtanultunk sört és sajtot készíteni…”

Így reagált Huth Gergely főszerkesztő saját Facebook-oldalán, miután szinte rögtön a választásokat követően a Pesti TV „tulajdonosai” a rossz nézettségi mutatókra hivatkozva közölték, hogy lekapcsolják a pártszolgálatos trash csatornát. Kedd az utolsó napjuk.

link Forrás

Huth Gergelynek lehetne akár igaza is, hiszen a Fidesz nem először állt a földbe, amikor valami önálló, saját alapítású médiatermékkel próbálkozott. Ki emlékszik már az Index-verőnek szánt Faktor.hu-ra, aminek ügyvezetője, György Bence 2015-ben így nyilatkozott: „A 444 nem túl nagy falat, az Origo unalmas és fikáz, a VS.hu-n meg kevés a hír; a Faktorral viszont rövid időn belül az öt legnagyobb hírportál egyikévé szeretnénk válni.”

Nem sokkal később György Bence feladta a versenyt, és inkább átült a bekebelezett Origo főszerkesztői székébe. De említhetnénk a standby üzemmódba rakott 888-at, G. Fodor Gábor és Habony Árpád elfeledett fenegyerekportálját, a feleslegessé váló Magyar Időket vagy épp a Mészáros-féle Echo TV-t.

link Forrás

A Fidesz sokáig próbálkozott saját médiafelületek felépítésével, de aztán látta, hogy ez nem fog menni, így módszert váltott. Sorban einstandolta illetve einstadoltatta a már sikeres újságokat és tévéket: Indexet, Origót, TV2-t, 168 Órát, Borsot, megyei lapokat és így tovább. Két legyet ütött egy csapásra, szerzett saját, működő, közönséggel is rendelkező médiát, és egyúttal a konkurenciát is kiiktatta.

link Forrás

Szóval a Pesti TV lekapcsolása akár lehetne újabb bizonyíték arra, hogy a Fidesz csak elfoglalni tud médiát, sajátot létrehozni képtelen. Mert nem ért hozzá, ahogy Huth Gergely fogalmazott.

De valójában a Fidesz nem is akar érteni a médiához.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.