Ingyenesen utazhatnak az ukrán menekültek a BKV járatain

közlekedés
2022 május 31., 09:36
A BKV hazai gyártású, Modulo M168 D típusú buszai
photo_camera A BKV hazai gyártású, Modulo M168 D típusú buszai Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Augusztus 31-ig díjmentesen utazhatnak az Ukrajnából érkező menekültek a fővárosi közösségi közlekedési járatokon - adta hírül az MTI kedden a Budapesti Közlekedési Központ közleménye nyomán.

Azok az ukrán állampolgárok, akiknek a háború miatt el kellett hagyniuk otthonaikat, ukrán úti okmányuk felmutatásával - a 100E autóbusz, a sikló, a nosztalgiajáratok és a hajó kivételével - ingyen használhatják a BKK budapesti járatait.

A díjmentes utazáshoz vagy ukrán útlevelet, ukrán személyi igazolványt, ukrán tartózkodási engedélyt vagy olyan, magyar hatóság által kiadott tartózkodási engedélyt kell bemutatni, amelyben ukrán állampolgárság van bejegyezve.

Diákok esetében, ha nem rendelkeznek a fenti okmányokkal, ukrán diákigazolványra van szükség, illetve bármely egyéb okirat is elfogadható, amelyből ukrán állampolgárság vagy legalább ukrajnai lakcím megállapítható.

A kettős állampolgárokra, írja a BKK, akiknek az egyik állampolgárságuk a magyar, de magyar állampolgárságukat igazoló okmányuk mellé nem tudnak ukrán állampolgárságot vagy ukrán lakcímet igazoló okmányt ellenőrzésre felmutatni, a kedvezmény jelenleg nem biztosított.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.