Amber Heard: „Nincsenek szavak a csalódottságra, amit érzek”

június 1., szerda 19:53
46

„Nincsenek szavak a csalódottságra, amit ma érzek. Összetört a szívem, hogy még a bizonyítékok egész hegye sem volt elég ahhoz, hogy szembeszálljak a volt férjem aránytalanul nagy hatalmával, befolyásával és kontrolljával”

- áll Amber Heard közleményében, melyet a volt férjével, Johnny Deppel szemben folyó rágalmazási per ítélethirdetése után adott ki. Az esküdtszék Deppnek adott igazat.

Amber Heard megérkezik az ítélethirdetésre a fairfaxi bíróságra 2022. június 1-jén. Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

„Még csalódottabb vagyok amiatt, amit ez az ítélet más nők számára jelent. Ez egy visszaesés. Visszaforgatja az idő kerekét egy olyan időbe, amikor egy nőt, aki szót emelt és beszélt, nyilvánosan megszégyeníthettek és megalázhattak. Visszaveti azt az elképzelést, hogy a nők elleni erőszakot komolyan kell venni.

Úgy vélem, Johnny ügyvédeinek sikerült elérniük, hogy az esküdtszék figyelmen kívül hagyja a szólásszabadság kulcsfontosságú kérdését, és figyelmen kívül hagyja azokat a bizonyítékokat, amelyek annyira meggyőzőek voltak, hogy az Egyesült Királyságban nyertünk.

Szomorú vagyok, hogy elvesztettem ezt a pert. De még szomorúbb vagyok, hogy úgy tűnik, elvesztettem egy olyan jogot, amiről azt hittem, hogy amerikai emberként megvan - a szabad és nyílt beszédhez való jogom” - mondta Heard. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt