Ez egyértelmű kötelezettségszegés, mondta a horvát miniszterelnök a magyar kettős benzinárról

benzin
2022 június 01., 09:22
comments 9

Az Euronewsnak nyilatkozott Andrej Plenkovic az Európai Néppárt rotterdami kongresszusán. A horvát miniszterelnök azt mondta, ő meg is mondta Orbán Viktornak, hogy kötelezettségszegésnek tartja a kettős magyar benzinárt.

„Ha az Európai Bizottság ezt a Bíróság elé viszi, Magyarország elveszíti a pert. Ha már Magyarország vásárolhat olcsó orosz olajat, miközben mindenki más drágább mediterrán vagy Brent-olajat vesz, nem diszkriminálhatja a többi tagállam polgárait, akik Magyarországon akarják megtölteni a benzintankot. Ez így nem fog átmenni. Voltak hasonló próbálkozások különböző területeken, az autópályadíjakkal például, de az EUB mindig a diszkriminálók ellen ítélt. Az egész EU lényege a közös piac, hogy az állampolgáraink mindenütt azonos elbánásban részesülnek. Ez nyilvánvalóan átmeneti gesztus, nem olyasmi, ami hosszútávon fennmarad” - mondta a konzervatív politikus.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.