Kálmán Olga választ kapott arra, hogy mit keresett Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea Orbán eskütételén

POLITIKA
2022 június 02., 11:09
comments 12

„A miniszterelnöki eskütételen és az ahhoz kapcsolódó rendezvényeken a hagyományoknak megfelelően meghívott vendégek széles köre vett részt. Részt vettek többek között ismert közéleti szereplők, a kulturális és tudományos élet jeles képviselői, a hazai nagyvállalatok vezetői, a történelmi egyházak vezetői, mint ahogy a diplomáciai testületek tagjai is”

– ezt Dömötör Csaba államtitkár válaszolta a 24.hu szerint Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció képviselőjének kérdésére, hogy kinek a meghívására és miért lehetett jelen Mészáros Lőrinc, illetve Várkonyi Andrea Orbán Viktor miniszterelnöki eskütételén. Igaz, a kérdést Orbánnak címezte, de arra végül nem Orbán és még csak nem is Rogán válaszolt, hanem Dömötör.

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a parlamentben, Orbán Viktor eskütételén. 2022. május 16.
photo_camera Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a parlamentben, Orbán Viktor eskütételén. 2022. május 16. Fotó: Németh Dániel/444

Kálmán egyébként az alábbi hét kérdést küldte el Orbánnak:

  • 1. Kinek a vendégeként lehetett jelen Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a miniszterelnök-választáson és a miniszterelnöki eskütételen?
  • 2. Mi indokolta a házaspár meghívását?
  • 3. A fentebb ismertetett adatok fényében nem érzi-e aggályosnak Mészáros úr önhöz és kormányához fűződő amúgy is közismerten bizalmas kapcsolata ilyen módon történő külön hangsúlyozását?
  • 4. Egyáltalán mit keres egy közjogi eseményen a legtöbb állami megbízást és közpénzt elnyelő vállalkozó?
  • 5. Nem feltételezhető-e, hogy e gesztus az Európai Bizottság számára azt az üzenetet közvetíti, hogy a magyar kormánynak nem áll szándékában az uniós források kifogásolt kezelésében és elosztásában bármiféle változtatást végrehajtani?
  • 6. Remélhető-e, hogy az effajta üzenet segíti a megindított eljárás mielőbbi és minél kedvezőbb kimenetelű lezárását, hogy a költségvetés hozzájuthasson azokhoz az uniós forrásokhoz, amelyeket a jelenlegi kétségbeejtő helyzetben
    nélkülözni kénytelen?
  • 7. Bölcs és a magyar gazdaság szempontjából előremutató politikának tartja-e az efféle provokációt?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.